Hvordan virker vores massagegun?

Hvordan virker vores massagegun?

Hvad er en massagegun og hvordan bruges den?

Massageguns er blevet allemandseje inden for de seneste par år og alt fra atleter til kontorarbejdere kan få gavn af en massagegun i deres hverdag. Massageguns hører også til i fysioterapeuter og fysikske træneres værktøjskasse, når man snakker behandling af smerter ved deres klienter.

 
En massagegun fungerer kort fortalt ved, at et hoved lavet af hård plastik eller skum laver gentagende slag ved hjælp af en batteridrevet motor (op til 3300 slag i minutet). Denne proces kaldes for percussion, og alt efter hvilket apparatet vælger at bruge, så kan du opleve omkring 40 slag i sekundet.
Det som er smart ved en massagegun er, at den kraft som vores massagegun skaber, sætter blodcirkulationen i gang i kroppen og derved øge restitutionen. Dette kan være med til at resulterer i, at bindevævet som ligger omkring musklerne bliver mere medgørlige og det gør, at musklerne ikke føles så stive som da du startede. Derfor er en massagegun det optimale produkt til mange sportsudøvere og derfor er mange begejstrede for at bruge den i deres hverdag. Det skal også siges, at almindelige mennesker som arbejder på kontor og ikke dyrker særlig meget sport, også vil få stor gavn af at bruge en massagegun i deres hverdag.
 

 Hvordan virker en massagegun mod myoser og knuder?

De fleste af os døjer med spændte og ømme muskler i kroppen. En myose er en del af musklen, der er mere spændt (øget tonus) sammenlignet med resten af musklen og kan uden tvivl være meget smertefuldt og kan føles som et blåt mærke. en myose kommer som regel i enten skuldrene eller i nakken, da det er muskler der bliver brugt meget i hverdagen og kan resultere i en slem hovedpine, da musklen bliver kortere hvis der sidder myoser og derved skaber en spænding i muskulaturen. En Massagegun kan løsner knuderne i muskulaturen og det skyldes, at vores massagegun løsner op og øger blodcirkulationen kroppens muskler og det er det, der får musklerne til at slappe af samt øge restitutionen. 

Hvilke processer sker der i kroppen når man bruger en massagegun? 

Når du bruger en massagegun arbejder du med musklerne i kroppen og derved får dem til at "arbejde uden at de faktisk arbejder". Denne proces gør, at blodet skubbes videre og derfor løber blodet hurtigere tilbage til hjertet, hvilket øger blodgennemstrømningen i kroppen. Dette er med til at mindske restitutionstiden i kroppen og derved har du bedre forudsætninger får, at komme dine ømme muskler til livs! Blodomløbet er essentielt for kroppens funktion, men også for din generelle sundhed og dit velvære, da det sætter gang i udskillesen af affaldsstoffer fra kroppen og erstattes af næringsstoffer og ilt.